Elektrisch longboard kopen

Overweeg je om een elektrisch longboard te kopen? Dat snappen we! De populariteit van een elektrisch longboard en een elektrisch skateboard is in Europa sterk aan het toenemen en dit geldt ook voor de populariteit ervan in Nederland. Het mooiste ervan is dat je geen ervaring nodig hebt om te leren omgaan met een elektrisch longboard. Het e-longboard is lang en breed waardoor het veel stabiliteit geeft, in tegenstelling tot veel andere boards. Als beginner kun je kiezen voor wat grotere boards die een extra hoge stabiliteit te bieden hebben. Wil je een kwalitatief elektrisch longboard kopen dan zijn dit de toppers.

P4B – Elektrisch Skateboard

Elektrisch longboard met afstandsbediening. Veiligheid en prestatie zijn top!

Meer info

Meer bekijken?

Er zijn online veel verschillende elektrische longboards verkrijgbaar.

Bekijk alle elektrische longboards

Wat een ervaring is een elektrisch longboard! Héééérlijk!!

Ron

Heel blij met mijn Boosted Boards, echt top kwaliteit!

Sem

Voor mijn zoon een klein elektrisch skateboard gekocht. Hartstikke leuk om hem ermee te zien rijden op de camping.

Jan
elektrisch longboard 2021

Cool & Fun

Elektrisch longboard met afstandsbediening. Veiligheid en prestatie zijn top!

Meer info

Beste elektrische longboard

Wat is nou het beste elektrische longboard? Er zijn een paar onderdelen belangrijk om dit te bepalen. De accu is een belangrijk onderdeel van je elektrische longboard. Je hebt hier de keuze uit twee typen accu’s: je kunt kiezen voor een loodzuuraccu of een lithium-ion accu. Het grootste verschil zit hem voornamelijk in het gewicht en grootte van de accu’s. Een loodzuuraccu gaat doorgaans minder lang mee maar laad wel sneller op. Een lithium-ion accu heeft vaak een groter bereik maar heeft dan ook meer tijd nodig om op te laden. Het bereik van elektrisch longboard ligt over het algemeen tussen de 10 en 15 kilometer en de maximale snelheid varieert tot 30-35 kilometer per uur. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk plezier uit je elektrisch longboard halen en dan gaat een snelheid van 15 kilometer per uur al snel vervelen. Met een goede en snelle acceleratie trek je snel op en beweeg je je soepel langs alles heen. Wil je veel plezier halen uit je elektrisch longboard is een snelheid van 25-30 kilometer per uur kan halen. Houd hier dus rekening mee als je een elektrisch longboard aanschaft en dit voor jou belangrijk is. Het beste elektrische longboard is dus altijd afhankelijk van eigen wensen, maar een snelle acceleratie en snelheid zijn wel degelijk belangrijke factoren voor ons om dit te bepalen.

Bekijk beste elektrische skateboards

Waar op letten bij het kopen van een elektrisch longboard?

Een elektrisch longboard is op veel punten vergelijkbaar met een elektrisch skateboard. Het grote verschil zit hem in de afmetingen van het board. Een elektrisch longboard is langer en breder dan een elektrisch skateboard. Daarnaast zijn de wielen van een elektrisch longboard groter en zachter. Hierdoor is een elektrisch longboard een comfortabele manier van vervoeren en kan het alle soorten asfalt aan.

Mocht je de aanschaf van een elektrisch longboard overwegen, dan zijn er verschillende punten waar je rekening mee kunt houden. Allereerst en niet geheel onbelangrijk is de motor van je elektrisch longboard. Je kunt kiezen voor een hub motor of een belt motor. Deze zijn er in single drive en dual drive. Heel simpel: bij een dual drive heb je meer motoren en dus meer vermogen. Een hub motor zit de motor in de wielen van je elektrisch longboard ingebouwd en wordt de energie dus meteen afgegeven aan de wielen. Bij een belt motor wordt een riem aangestuurd door de motor en dat zorgt ervoor dat je kunt rijden. Voor beide motoren vallen voors en tegens te noemen. Zo heb je aan een hub motor geen onderhoud waar je bij een belt motor op den duur de riem zult moeten vervangen als gevolg van slijtage. Maar zo heeft de belt motor weer meer optrek kracht dan een hub motor. De keuze is dus aan jou.

Veelgestelde vragen over elektrische longboards

Interesse in een elektrisch longboard? Mogelijk heb je nog vragen. De meeste vragen omtrent elektrische longboards hebben we voor je op een rij gezet.

Is een elektrisch longboard legaal in Nederland?

Ja, in Nederland mag je een elektrisch longboard kopen en op eigen terrein gebruiken.

Een elektrisch longboard op eigen terrein, mag dat?

Ja, je mag op eigen terrein rijden met een elektrisch longboard.

Mag je op de openbare weg rijden met een elektrisch longboard?

Op een elektrisch longboard zit geen zitplaats of stuur. Hierdoor vallen ze in geen enkele categorie van voertuigen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de weg. Je mag daarom met een elektrisch skateboard niet op de openbare weg rijden.

Elektrisch longboard in Nederland

Je ziet steeds meer elektrische apparaten in Nederland. De e-bikes, e-steps, noem ze maar op! Tegenwoordig winnen de elektrische skateboards en de elektrische longboards ook veel populariteit. Heerlijk cruisen op je elektrische longboard, wie wil dat nou niet? Voor de aanschaf van een elektrisch longboard kan je  FatDaddy levert snel elektrische longboards in Nederland en staan bekend om hun goede service. De elektrische longboards kan je eenvoudig online bestellen.

Bekijk elektrische longboards