Elektrisch skateboard kopen

Wil jij graag een elektrisch skateboard kopen? Dat snappen wij, want het is ontzettend gaaf om met een elektrisch skateboard te cruisen. Het is een nieuwe trend die vanuit de Verenigde Staten naar Nederland is gekomen. Het aanbod van elektrische skateboards is al vrij groot en er zijn behoorlijk wat kwalitatief goede skateboards te koop. Wij hebben de beste voor je geselecteerd.

Elwing Liten Single Standard OLED

Elektrische mini-cruiser waarmee je soepel manoeuvreert. Topsnelheid van 25 km/u en een vermogen van 500 W.

Meer info

Elwing Halokee Single Standard Sport

Sport editie met een topsnelheid van 32 km/u en een vermogen van 500 W.

Meer info

Elwing Staco

Topsnelheid van 25 km/u met een vermogen van 500 W.

Meer info

Minder budget?

Ook als je niet zoveel budget hebt zijn er leuke elektrische skateboards te koop.

Bekijk goedkope elektrische skateboards

Wat is het toch heerlijk om met een elektrisch skateboard te rijden. Heel tof!

Janne

Super blij met mijn Boasted Board. Deze zijn naar mijn mening toch wel de paradepaardjes onder de elektrische skateboards.

Frenk

Voor mijn zoon een klein elektrisch skateboard gekocht. Hartstikke leuk om hem ermee te zien rijden op de camping.

Jan
boosted boards mini x

Boosted Board Mini X

Perfect voor korte ritten en in de stad. Ideaal voor dagelijks gebruik

Meer info

Beste elektrische skateboard

Wanneer je het beste elektrische skateboard wilt, dan moet je naar de snelheid en acceleratie kijken. Deze zijn belangrijk omdat deze een grote invloed hebben op de beleving. Met een snelle acceleratie trek je snel op en kun je makkelijk door het verkeer bewegen. Daarnaast beleef je ook veel meer plezier aan je rit. Om makkelijk te kunnen schakelen tussen verschillende snelheden en een fantastische rijervaring te beleven, ligt de ideale snelheid voor het beste elektrische skateboard tussen de 20 en 40 kilometer per uur. Het is dus slim om te kijken of het elektrische skateboard van jouw keuze dit kan halen.

Bekijk beste elektrische skateboards

Waar op letten bij het kopen van een e-skateboard?

Bij de aanschaf van een elektrisch skateboard zijn er vier punten waar je op kunt letten: motoren, accu, snelheid en acceleratie en klantenservice. Wanneer je kijkt naar de motoren zie je bij elektrische skateboards vaak 2 typen motoren: de belt motor (single drive of dual drive) en de hub motor (single drive of dual drive). Bij een belt motor wordt een riem aangedreven door een motor waardoor het wiel gaat draaien. Bij een hub motor zit de motor ingebouwd in het wiel en wordt de energie direct aan het wiel geleverd in plaats van aan een riem. Bij een dual drive heb je meer motors en dus ook meer vermogen. Bij een hub motor heb je geen onderhoud aan je elektrische skateboard. Bij de belt motor kan de riem na verloop van tijd verslijten en zul je deze moeten vervangen. Daar staat tegenover dat een belt motor meer optrekkracht heeft dan een hub motor. Beide motoren hebben hun voor- en nadelen. Er zijn twee typen accu’s voor elektrische skateboards: de loodzuur accu en de lithium-ion accu. Tussen deze twee zit een verschil in gewicht en grootte en is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je hierin prettig vindt. Een loodzuur accu gaat 10 tot 15 kilometer mee maar moet wel 3 keer zo lang opladen als een lithium-ion accu. Lithium-ion accu’s hebben een hoge capaciteit waardoor je met een kleine accu in verhouding een groot bereik hebt. Hierdoor gaan sommige modellen tot wel 50 kilometer mee op de accu en bedraagt de oplaadtijd 2 tot 3 uur.

Veelgestelde vragen over elektrische skateboards

Je hebt inmiddels interesse in een elektrisch skateboard maar je hebt nog wat vragen. Wij hebben een aantal van de meest gestelde vragen over een elektrisch skateboard voor je verzameld.

Is een elektrisch skateboard legaal in Nederland?

Ja, je mag een elektrisch skateboard in Nederland kopen en op eigen terrein gebruiken.

Mag je op eigen terrein rijden met een elektrisch skateboard?

Ja, je mag op eigen terrein rijden met een elektrisch skateboard.

Mag je op de openbare weg rijden met een elektrisch skateboard?

Doordat een elektrisch skateboard geen stuur of zitplaats heeft vallen ze in geen enkele categorie van voertuigen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de weg. Je mag daarom met een elektrisch skateboard niet op de openbare weg rijden.

Elektrisch skateboard in Nederland

Het aanschaffen van een elektrisch skateboard kost in Nederland een paar honderd euro. De producenten van elektrische skateboards richten zich echter niet op de Nederlandse of Europese markt, omdat het in veel landen, en ook in Nederland, niet is toegestaan om een elektrisch skateboard op de openbare weg te gebruiken. Het is wel toegestaan om een elektrisch skateboard aan te schaffen, maar het product kan worden ingenomen. Toch is bij de wat meer geavanceerde elektrische skateboards lang niet altijd meer te zien dat het skateboard elektrisch wordt aangedreven. FatDaddy levert snel elektrische skateboards in Nederland en staan goed aangeschreven voor de service die zij bieden aan klanten. De skateboards zijn er direct online te koop.

Bekijk elektrische skateboards