De elektrische step is populair!

De elektrische step ofwel e-step wint de laatste tijd enorm aan populariteit en is ook in Nederland aan een enorme opmars bezig. Met een elektrische step beweeg je je snel en behendig door het verkeer heen en het grote voordeel van de elektrische step is de meeste elektrische step op de openbare weg gebruikt mogen worden.

xiaomi m365 pro 2

Xiaomi M365 Pro 2

De nieuwe Xiaomi Pro 2 met een beter display, beter bereik en betere banden. Met een motor van 600W!

Meer info
ninebot by segway max g30

Ninebot by Segway Max G30

De nieuwste elektrische step van Segway-Ninebot met 65 km bereik en een topsnelheid van 25 km/h!

Meer info
phaewo x10 pro

Phaewo X10 PRO

Betaalbare e-step met een sterk verbeterde accu inhoud van 7500mAh en zachtere anti-lek banden.

Meer info

Groter budget?

Kwalitatieve elektrische steps van bekende merken. De beste e-steps van Nederland!

Bekijk de beste e-steps

Minder budget?

Ook als je niet zoveel budget hebt zijn er leuke elektrische steps te koop.

Bekijk betaalbare e-steps

Wat is het toch heerlijk om met een elektrisch skateboard te rijden. Heel tof!

Janne

Super blij met mijn Boasted Board. Deze zijn naar mijn mening toch wel de paradepaardjes onder de elektrische skateboards.

Frenk

Voor mijn zoon een klein elektrisch skateboard gekocht. Hartstikke leuk om hem ermee te zien rijden op de camping.

Jan

Elektrische step aanbieding

Als je op zoek bent naar een leuke elektrische step aanbieding hoef je niet heel lang te zoeken. Er zijn inmiddels veel bedrijven die elektrische steps maken en dus ook met elkaar concurreren. Het loont de moeite om regelmatig Bol.com of Fatdaddy in de gaten te houden voor hun nieuwste aanbiedingen. Er is altijd wel een scherpe prijs te vinden voor jouw elektrische step.

Bekijk elektrische step aanbiedingen

Beste elektrische step

Op zoek naar de beste elektrische step? Dan zijn er enkele merken die goed scoren onder consumenten. De beste elektrische step merken zijn Ninebot (Segway), Xiaomi, Zero en Inokim. Momenteel is de Ninebot Max als beste beoordeeld door consumenten en aanbieders. Deze step heeft een bereik van wel 65 kilometer, een maximale snelheid van 25 kilometer per uur en is voorzien van anti-lek luchtbanden. Elektrische steps van deze merken behoren wel tot de top van van de elektrische steps.

Bekijk beste elektrische steps

Tips voor een goedkope elektrische step

Goedkoop is een rekbaar begrip. Gelukkig is er een breed assortiment aan elektrische steps en kan er voor ieder wat wils tussen zitten. Het is goed om vooraf na te denken over wat je verwacht van een elektrische step. Er zijn vier punten waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een step:

  • Accu: hierbij is het niet alleen belangrijk hoe lang de step mee gaat op de accu maar ook hoe snel hij oplaadt. Een goede step gaat ongeveer een half uur mee en de oplaadtijd ligt rond de 6 uur.
  • Draagkracht: niet iedere step kan het gewicht van een volwassene dragen dus is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Een kwalitatief goede E-step kan over het algemeen een gewicht tot 100 kilogram aan.
  • Vermogen: hiervoor kijk je naar het aantal Watt van de step. Hoe meer Watt, hoe sneller je gaat. Het advies is om een elektrische step van minimaal 250 Watt te kiezen.
  • Wegligging: het is goed om vooraf na te denken op welk wegdek je hem gaat gebruiken. De banden kunnen namelijk variĆ«ren en er zijn steps die geleverd worden met vering.

Hoe hoger de accuduur en het vermogen hoe hoger de prijs. De goedkope elektrische steps hebben veelal een lager vermogen en een kortere accuduur. Ondanks dat je wellicht een goedkope e-step zoekt, neem dit wel mee in overweging!

Veelgestelde vragen over een elektrische step

Leuk dat je interesse hebt in een elektrische step! Je hebt vast nog een paar onbeantwoorde vragen. De meest gestelde hebben we hier geplaatst.

Is een elektrische step legaal in Nederland?

Ja, je mag een elektrisch step in Nederland kopen en op eigen terrein gebruiken.

Mag je op eigen terrein rijden met een elektrische step?

Ja, je mag op eigen terrein rijden met een elektrische step.

Mag je op de openbare weg rijden met een elektrische step?

Niet alle elektrische steps mogen op de openbare weg. Er zijn een aantal e-steps die wel zijn goedgekeurd.

Elektrische step Nederland

De E-steps zijn onder te verdelen in verschillende categorieƫn. Voor de goedkeuring van een E-step is het wel handig om te weten in welke categorie je E-step valt. Iedere E-step werkzaam op oplaadbare batterijen wordt gezien als een snorfiets. Je mag hiermee de openbare weg op als deze door de RDW is goedgekeurd. Een motorstep is een step die een verbrandingsmotor of elektromotor heeft. Er zijn twee varianten van de motorstep: een snorfiets met een snelheid tot maximaal 25 kilometer per uur en een bromfiets met een snelheid tot maximaal 45 kilometer per uur. Je dient je hiermee te houden aan dezelfde regels die gelden voor snor- en bromfietsers. Voor deze E-steps heb je dus een geldig rijbewijs nodig.

De elektrische step met ondersteuning wordt niet gezien als een motorvoertuig. Deze step rijdt niet uit zichzelf en moet eerst aangezet worden voordat de step ondersteuning biedt. Hierdoor zijn deze E-steps toegestaan op de openbare weg. Als laatste is er ook de Go-ped maar deze zijn niet goedgekeurd door de RDW.

Behalve dat de E-step toegestaan is op de openbare weg, biedt de E-step ook andere voordelen. De E-steps zijn ontzettend milieuvriendelijk en het scheelt jou een hoop frustraties want je hoeft niet meer in de file te staan. Daarnaast is een E-step ook een stuk voordeliger voor je portemonnee. Natuurlijk heb je wel te maken met een aanschafprijs, maar daarnaast heb je alleen te maken met af en toe wat onderhoud en het opladen. Daar bovenop komt nog eens dat de E-step ontzettend makkelijk te gebruiken is en je het binnen no time onder de knie hebt.

Bekijk de beste elektrische steps

Elektrische step bestellen

Het bestellen van een elektrische step is ontzettend makkelijk. Op internet vind je in een mum van tijd genoeg aanbieders die jou verder kunnen helpen ongeacht je wensen. Er zijn genoeg online aanbieders en fysieke aanbieders waar je een elektrische step kunt aanschaffen. Let er bij de aanschaf wel altijd op dat je zeker weet dat de step goedgekeurd is op de openbare weg.

Bekijk de beste elektrische steps