Hoewel de hoverboard momenteel verboden is op de openbare weg, denken verkeerskundigen dat het verstandig is om eraan te wennen dat dit in de toekomst anders wordt. Naar verwachting wordt het gebruik van een hoverboard of gemotoriseerde skates straks in de spits heel gewoon. De meeste mensen kunnen zich er nog niets bij voorstellen, maar toch is de kans groot dat de verkeerskundigen best weleens gelijk kunnen hebben.

Drempel: het stuur ontbreekt
Momenteel is men nog een beetje huiverig voor het gebruik van een hoverboard op de openbare weg. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het stuur ontbreekt. Dat is eveneens de reden dat verzekeraars vaak niet tot uitkering willen overgaan als er schade is ontstaan door of met een hoverboard. Nu worden de hoverboard volop gebruikt op schoolpleinen en skatebanen. Hoe lang duurt het nog voordat de hoverboards toch op de openbare weg mogen rijden?

Creatief en snel thuiskomen
Drukke steden zoeken steeds vaker naar creatieve mogelijkheden om mensen in de spits zo snel mogelijk thuis te krijgen. Verkeersopstoppingen komen de laatste jaren steeds vaker voor. Zo kan een hoverboard je bijvoorbeeld eenvoudig van de bushalte naar het eindstation brengen. Dit is een uitkomst en scheelt tevens weer een auto op de weg. Het zijn vaak de kleine dingetjes die het doen en de verkeersdrukte doen afnemen.

De hoverboard als bijzondere bromfiets
Het lijkt echt een kwestie van tijd voordat de wetgeving wordt gewijzigd en/of aangepast. Er gaan namelijk geruchten dat het Ministerie van Infrastructuur de hoverboard overweegt aan te merken als ‘bijzondere bromfietsen’. Dit is in het verleden ook gebeurd met de segway en de elektrische step. Dat zou voor verzekeraars eveneens interessant kunnen zijn. Hoverboards zijn kostbare motorvoertuigen om te verzekeren en daarmee kan een verzekeraar flink wat premievolume maken.

Loop je nu nog vaak tegen het feit aan dat je de hoverboard niet op de openbare weg mag gebruiken? Treur niet, er zijn volop ontwikkelingen en de mogelijkheden worden door verschillende instanties en organisaties onderzocht. Heb nog heel eventjes geduld!