Hoverboard oplader kopen?

Er zijn waarschijnlijk meer hoverboard opladers op de markt dan dat er hoverboards zijn en dan is het mogelijk dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Voor hoverboards geldt dat het verstandig is om te kijken of je een hoverboard koopt die voldoet aan de Nederlandse veiligheidseisen en dit is voor een hoverboard oplader eigenlijk niet anders. Het is belangrijk dat je voor de aanschaf controleert of de oplader beschikt over een stopfunctie en een UL-certificering. De stopfunctie zorgt ervoor dat de oplader stopt met opladen als de batterij volledig is opgeladen, ook al is de oplader nog aangesloten op het hoverboard. De UL-certificering wordt uitgereikt door het wereldwijd bekende UL keuringsinstituut en wordt aan een product toegekend wanneer een product gekeurd en veilig bevonden is. Opladers zonder dit keurmerk zijn dus niet gekeurd en kunnen mogelijk gevaarlijk zijn. De levensduur van de accu kan achteruit gaan, de lithium-ion accu kan warm worden of er kan zelfs brand ontstaan.

Bekijk UL Certified hoverboard opladers

Op Hoverboardwijzer.nl de juiste hoverboard oplader gevonden voor mijn hoverboard.

Jamie

De hoverboard oplader van mijn zoontje was kapot. Inmiddels eentje met UL certificering gekocht en hij kan er weer tegenaan.

Martin

Let hier op bij een hoverboard oplader

Opladers die hun oorsprong in het buitenland vinden, kunnen aan andere veiligheidseisen voldoen maar niet aan de Nederlandse en potentiële problemen opleveren. Mocht je oplader kapot zijn gegaan en wil je toch een andere oplader kopen, kijk dan bij voorkeur bij een Nederlandse aanbieder of controleer op een UL-certificering. Onderstaand vind je een link naar een UL gecertificeerde hoverboard oplader.

Hoverboard oplader kopen

Veelgestelde vragen over hoverboard opladers

Wij hebben de veelgestelde vragen over hoverboard opladers voor je op een rijtje gezet.

Is een hoverboard oplader altijd veilig?

Een hoverboard oplader wordt als veilig betiteld wanneer het een UL certificering heeft. Dit betekend dat de hoverboard oplader gekeurd is en veilig bevonden is door het UL keuringsinstituut.

Hoe lang duurt het voordat je hoverboard is opgeladen?

Het opladen van je hoverboard duurt gemiddeld tussen de 2 en 3 uur maar dit verschilt per merk. Dit hangt ook af van de grootte van je hoverboard: een groter hoverboard heeft meer tijd nodig om op te laden. Het advies is wel om je hoverboard niet te lang in de oplader te laten zitten als deze klaar is met opladen. De hoverboard kan warm worden en dit kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van de accu.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen