Hoverboard kopen

Ben jij op zoek naar een nieuw hoverboard, maar weet je nog niet welke je moet kopen? Hieronder vind je de meest populaire hoverboards van dit moment.

Bekijk alle hoverboards

Wat is een hoverboard?

Ze zijn razend populair. Niet alleen in Nederland maar overal ter wereld. Maar wat zijn hoverboards nou precies? Het wordt ook wel een hoverboard segway of segboard genoemd. Het is een segway maar dan zonder stuur. Het heeft twee wielen en hij wordt aangedreven door een elektromotor. Met een hoverboard kun je eenvoudig korte afstanden afleggen. Je kunt met hoverboards een snelheid van gemiddeld 10 tot 15 kilometer per uur behalen, met een maximaal tot 20 kilometer per uur.

Je zou kunnen zeggen dat een hoverboard een nieuwe variant op een skateboard is. Grote verschillen zijn dat een hoverboard elektrisch is en misschien nog wel belangrijker, je staat horizontaal in plaats van verticaal. Je zou denken dat je daardoor snel omvalt, maar doordat er een speciaal besturingssysteem in zit die ervoor zorgt dat je evenwicht gecorrigeerd wordt, hoef je hier niet bang voor te zijn.Een hoverboard rijdt op batterijen die je simpelweg via een stopcontact kunt oplader. Op een volle batterij kun je ongeveer 20 kilometer rijden.

Veelgestelde vragen over de hoverboard in 2019

Veel mensen weten wel wat een hoverboard is, maar hebben geen idee hoe dit apparaat precies werkt. Om je een duidelijk beeld te geven van de hoverboard, beantwoorden we in onderstaande alinea’s drie veelgestelde vragen over deze gadget.

Zijn hoverboards veilig?

Je hebt zelf in de hand hoe veilig een hoverboard precies is op de openbare weg, maar het apparaat zelf is honderd procent veilig. Zo worden hoverboards uitgebreid getest voor deze op de markt verschijnen, waardoor je zeker weet dat het apparaat zelf helemaal veilig is.

Is een hoverboard legaal in Nederland?

Officieel is het niet toegestaan om met een hoverboard over de openbare wegen te rijden. Over het gebruik van een hoverboard op het eigen terrein (thuis, in de tuin, op het erf, et cetera) staat niets in de wet.

Heb ik een rijbewijs nodig voor een hoverboard?

Nee, je mag ook zonder rijbewijs rondrijden op een hoverboard. Houd er wel rekening mee dat je het apparaat moet leren kennen voor je er echt goed mee om kunt gaan. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Voor wie is een hoverboard geschikt?

Een hoverboard kan door iedereen gebruikt worden. Op dit moment is hij vooral in trek bij jongeren. Zeker nadat sterren uit Amerika, zoals Justin Bieber zijn gespot op een hooverboard, verspreid de populariteit van het bord zich steeds verder. Omdat een hoverboard tot maximaal 20 kilometer per uur kan rijden, is het voor jongeren veilig om een dergelijk bord te gebruiken.

Maar het bord wordt niet alleen door jongeren gebruikt. Momenteel worden er namelijk testen gedaan om de hooverboard segway ook in te zetten in het bedrijfsleven. Je kunt je voorstellen dat je op een hooverboard veel sneller aan de andere kant van de fabriek of bedrijf bent, dan dat je dit te voet doet. Een medewerker verspilt dus geen tijd en energie.

Daarnaast is het natuurlijk ook handig om een hoverboard te gebruiken als je de hond gaat uitlaten, een kaart op de post moet doen of nog even snel een boodschap moet doen.

Via Hoverboardwijzer.nl heb ik mij goed laten informeren voor de aanschaf van een hoverboard voor mijn zoon. Goede overzichtelijke website!

Nathalie

Ik twijfelde welke hoverboard ik zou moeten kopen. Door de heldere informatie over hoverboards heb ik naar tevredenheid er een gekocht!

Leon

Ik zocht een goedkoop hoverboard voor mijn kind, maar wilde wel zeker weten dat het hoverboard veilig was. Deze website heeft mij erg geholpen.

Kevin