Wat is een hoverkart?

Een hoverkart wordt ook wel hoverboard kart of oxboard kart genoemd. Een hoverkart kun je vastmaken aan je hoverboard om er vervolgens zittend mee te rijden. Je bouwt jouw hoverboard als het ware om tot een kart. De hoverkart is razend populair in Nederland. De kart bestaat uit een zitje en 2 hendels waarmee je gas kunt geven en kunt remmen.  De hoverkart kun je heel makkelijk monteren aan jouw hoverboard of oxboard.

Hoe monteer je een hoverkart?

Voordat we uitleggen hoe een hoverkart werkt is het belangrijk om eerst te weten hoe je een hoverkart op je board monteert. Plaats het hoverboard zitje op de drukpads van je hoverboard. Vervolgens trek je het klitterband eronder door en maak je het aan de bovenkant weer vast. De hoverkart zit nu vast aan je hoverboard en je kunt er nu mee gaan rijden.

Hoe werkt een hoverkart?

Wanneer je op de hoverkart gaat zitten heb je aan de linkerkant en rechterkant een hendel. Wanneer je de hendel naar voren drukt dan geef je gas en ga je vooruit. Als je de hendels naar achteren trekt dan rem je. De hoverkart werkt dus precies hetzelfde als bij het rijden op een hoverboard. Net als bij het board is het bij de hoverboard kart ook mogelijk om rondjes van 360 graden te draaien. Druk dan 1 hendel naar voren en 1 hendel naar achteren.

Past een hoverkart op ieder hoverboard of oxboard?

Alle hoverkarts die wij verkopen passen op alle hoverboards en oxboards. Onze hoverkarts zijn namelijk universeel te gebruiken en door het verstelbare hoverboard zitje passen ze op alle hoverboards. Het maakt dus niet uit welke hoverboard wielmaat je hebt.

Welke hoverkart moet ik kopen?

Er zijn verschillende hoverkarts die je kunt kopen, maar eigenlijk maakt het niet uit welke je koopt. Ze passen namelijk allemaal op ieder soort hoverboard en werken allemaal even goed. Als je hoverkarts gaat vergelijken kun je natuurlijk wel kijken naar bepaalde kleuren die je leuk vindt. Al hebben de meeste hoverkarts een zwarte kleur.

De geschiedenis van de oxboard kart?

De oxboard kart is al een aantal jaar te koop, maar het is niet bekend wie de bedenker is van deze toffe gadget. In het begin wisten mensen niet zo goed hoe ze de kart moesten noemen en ontstonden er verschillende namen voor, zoals: Hoverboard zitje, hoverboard met kart, hoverboard seat, hoverboard stoel, en hoverboard karretje. Uiteindelijk noemen de meeste verkopers het een hoverkart en dat is tegenwoordig de meest gangbare naam.