In evenwicht blijven op een hoverboard is voor velen al een lastige opgave. Voor diegenen die het onder de knie hebben is er een volgende uitdaging; de hovershoes. Twee losse apparaten waarmee het overeind blijven een kunst is.

Het principe lijkt simpel. Twee wielen met daarboven een plateau waarop je gaat staan. Het houden van evenwicht is daarbij echter de moeilijke factor. Je bestuurt de hovershoes zonder stuur en de twee wielen zijn los van elkaar. Waar je bij skeelers je voeten in de skeeler vast hebt zitten, staan je voeten bij de hovershoes op de plateaus boven de wielen.

Bekijk alle Hovershoes

Hovershoes met stang

Een extra mogelijkheid bij de hovershoes is een stang waarmee beide wielen wél aan elkaar zijn verbonden. Het voorkomt dat het ene wiel te ver voor het andere wiel kan komen en het houden van je balans zeer lastig wordt. Je kan je nog steeds makkelijk voortbewegen en een bocht maken, de stang is enkel een handig hulpmiddel. Het belangrijkste hulpmiddel is de zelfbalancerende technologie.

Met de stang kan je beiden elementen verbinden waardoor het vergelijkbaar wordt met het hoverboard. Op deze manier heb je dus praktisch twee apparaten in één. Zonder stang is er wel degelijk een verschil. Het zorgt ervoor dat je zelf kan kiezen hoe je jezelf voortbeweegt en het maken van trucjes en/of stunts is makkelijker.

Voor- en nadelen hovershoes

Zoals alle producten zijn er ook bij de hovershoes voor-, en nadelen. Dat het een licht product is spreekt in het voordeel, maar de hoge kosten voor de hovershoes en het beperkte bereik zijn weer nadelen. De hoge kosten zijn echter alleen van toepassing op de InMotion-hovershoes, het nieuwste type. De vorige versie – Oulv Koowheel hovershoes is beduidend goedkoper en eveneens licht qua gewicht.

In het geval van de InMotion-hovershoes wordt er aangestuurd op degelijkheid. Voor diegenen die houden van trucjes is de Oulv-Koowheel de beste keuze, aangezien dit apparaat hier beter voor geschikt is.

Gebruik van de hovershoes

Bij de hovershoes gaat het erom dat je voortbeweegt zonder inspanning. Het enige wat je hoeft te gebruiken is je gewicht. Dat kan je zelfs doen zonder je benen te bewegen. Het gebruik van de hovershoes is eenvoudig. Nadat je het apparaat hebt ingeschakeld met behulp van een schakelaar moet je het apparaat goed instellen. Binnen een paar seconden houden de schoenen zich dan zelf in balans. Dan kan de hovershoes worden gebruikt en kan het genieten beginnen. Want dat blijft bij dit apparaat het belangrijkste.

Bekijk alle hovershoes