Hoverboard informatie

In de hoverboard kennisbank vind je alle informatie over het kopen van een hoverboard, gebruik, onderhoud, veiligheid en meer. Staat jouw vraag en antwoord er niet tussen? Laat het ons gerust weten en wij zoeken het voor je uit!

Algemeen

Wat is het verschil tussen een hoverboard en segway?

Hoverboards worden vaak vergelijken met Segways en dit komt omdat de technologieën van beide apparaten een beetje op elkaar lijken. Toch is een hoverboard iets anders dan een Segway, aangezien je bij een Segway ook iets in je handen hebt als je aan het rijden bent.

Bekijk het hele antwoord

Is een hoverboard voor jong en oud?

Zoals we al eerder schreven is een hoverboard niet alleen leuk voor kinderen. Een hoverboard is leuk voor jong en oud. Nu denk je wellicht ‘Maar wat moet ik er dan mee’? Nou dit dus!

Bekijk het hele antwoord

Is een hoverboard verboden?

De minister van Infrastructuur en Verkeer heeft geoordeeld dat een hoverboard een ‘gemotoriseerd voertuig’ is, zonder stuur. Dit houdt in dat je officieel met een hoverboard niet op de openbare weg mag rijden. Onder de openbare wegen vallen alle rijbanen waar de auto’s op rijden, fietspaden en stoepen. Op deze paden is een hoverboard verboden.

Bekijk het hele antwoord

Kopen

Waar kan ik een hoverboard kopen?

Je kunt op diverse plekken online een hoverboard kopen, maar ook in diverse fysieke winkels bieden ze hoverboards aan. Wij hebben de meest populaire en beste hoverboards om te kopen voor je op een rijtje gezet.

Bekijk alle hoverboards

Waar kan ik een hoverboard kopen in Amsterdam?

Wil je een hoverboard kopen in Amsterdam, dan zul je merken dat je hier niet kunt slagen. In winkels worden de hoverboards – ondanks dat ze erg populair zijn – niet verkocht. Nog niet tenminste, want we weten nog niet of en wanneer deze wel verkocht zullen kopen. Zeker gezien de populariteit van deze boarden onder jongeren.

Bekijk het hele antwoord

Kan ik mijn hoverboard verzekeren?

Een hoverboard lijkt natuurlijk veel op skateboard, maar een belangrijk verschil is natuurlijk de motor die erin zit. Hoewel een hoverboard daarmee eigenlijk een motorrijtuig is, wordt dat door een verzekeraar niet altijd zo gezien. Dit komt omdat je met een hoverboard niet op de openbare weg mag rijden. Dat is tegelijkertijd ook de reden dat je geen aparte verzekering kunt afsluiten voor een hoverboard.

Bekijk het hele antwoord

Kan ik beter een hoverboard kopen of huren?

Wil je niet meteen een hoverboard kopen, maar er eerst eentje huren? Dan kun je bij een aantal bedrijven een hoverboard huren. Dit kost meestal rond de 50 euro per dag of dagdeel. Bedenk je dat een nieuwe hoverboard kopen ongeveer 300 euro kost. Ben je van plan om vaker een hoverboard te huren, dan is het verstandig om eens uit te rekenen hoe vaak je dit waarschijnlijk wilt doen en of het niet goedkoper is om een hoverboard te kopen.

Bekijk het hele antwoord

Kan ik een hoverboard kopen op Marktplaats?

Tegenwoordig is het lastig om onderscheid te maken tussen adverteerders en particuliere verkopers op Marktplaats, zeker omdat bedrijven zoveel advertenties plaatsen die stiekem lijken op een tweedehands aanbieding. Zo denk je dus een goed koopje te hebben, maar koop je dus eigenlijk een hoverboard voor de comoplete prijs. Kijk dus goed naar de prijs, want een tweedehands (on)gebruikte hoverboard is gewoon veel en veel goedkoper. Zo zijn hoverboards van € 400,- tot € 600.- al snel € 250,-. Hierbij zitten gemakkelijk hoverboards bij die net uit de doos komen en na 1 of 2 keer gebruik worden afgedaan.

Bekijk het hele antwoord

Waar moet ik op letten bij het kopen van een tweedehands hoverboard?

Je maakt de keuze voor een tweedehands hoverboard niet alleen vanwege het besparen op de aanschafwaarde. Je profiteert namelijk ook van een ruim aanbod hoverboards. Voor veel (jonge) mensen is het nieuwtje er al snel af, waardoor ze besluiten om de hoverboard weg te doen. Jij kunt daar optimaal van profiteren. Bovendien doen veel mensen een hoverboard weg, vanwege het feit dat je dit voertuig zonder stuur niet kunt verzekeren. In geval van schade keert een verzekeraar dus niet uit.

Bekijk het hele antwoord

Gebruik

Hoeveel gewicht kan een hoverboard hebben?

Het is essentieel om je er bewust van te zijn dat je gewicht van cruciaal belang is als je van een hoverboard gebruik maakt. Een hoverboard reageert namelijk altijd op de verdeling van je gewicht. Je kunt je daarom voorstellen dat het van belang is een hoverboard aan te schaffen en te gebruiken die jouw gewicht aan kan. Als je klein of tenger bent hoef jij je niet zo druk te maken, maar heb je net een maatje meer, dan is het zeker opletten bij wat je koopt!

Bekijk het hele antwoord

Hoe bestuur je een hoverboard?

Op het eerste gezicht lijkt het wellicht lastig om op een hoverboard te kunnen rijden. Je hebt immers geen stuur, maar maakt wel bochten. Het besturen van hoverboards is gelukkig helemaal niet zo moeilijk als het doet vermoeden. In dit filmpje wordt op een hele makkelijke manier laten zien hoe je een hoverboard bestuurd.

Bekijk het hele antwoord

Hoe kun je rijden met een hoverboard?

Voordat je een hoverboard gaat gebruiken, is het natuurlijk verstandig dat deze volledig is opgeladen. Is je hoverboard volledig opgeladen? Dan kun je hem voor je voeten neerzetten en aandoen. Is je hoverboard voorzien van een beginnersmodus? Maak er dan handig gebruik van.

Bekijk het hele antwoord

Wat is de maximum snelheid van een hoverboard?

Als je op een hoverboard rijdt, dan rij je gemiddeld tussen de 6 en 20 kilometer per uur. Dat dit nogal ver uit elkaar ligt, heeft te maken met verschillende factoren. De hoverboard snelheid hangt onder andere af van het type en merk hoverboard, maar er spelen nog meer factoren mee.

Bekijk het hele antwoord

Kan ik een hoverboard zakelijk gebruiken?

Ja, dat kan zeker en het wordt in de praktijk ook steeds vaker gedaan. Naast het feit dat hoverboards onder jongeren enorm populair zijn, biedt het board ook voor zakelijk gebruik voordelen.

Bekijk het hele antwoord

Wat kan ik allemaal met een hoverboard doen?

Als je even niet meer weet wat je moet doen met je hoverboard, kun je hieronder wat leuke tips lezen. Dus mocht je inspiratie op zijn, er zijn nog ontzettend veel leuke dingen om te doen met je hoverboard.

Bekijk het hele antwoord

Kan ik mijn smartphone gebruiken met mijn hoverboard?

Je hoverboard is waarschijnlijk heilig voor je. Dit tweewielige voertuig is iets waar je ongelofelijk trots op bent. Je bent er dan ook hartstikke zuinig op. Anderzijds wil je je hoverboard ook optimaal benutten en alles uithalen dat erin zit. Hoe zou het zijn als je alvast van tevoren kon oefenen? Je kunt je hier perfect op voorbereiden door een app te downloaden op je smartphone.

Bekijk het hele antwoord

Hoe kan ik mijn hoverboard meenemen op vakantie?

Als je met de auto op vakantie gaat, kun je jouw hoverboard natuurlijk gewoon meenemen in de auto. Ter bescherming van hoverboards kun je deze het beste vervoeren in een hoverboard draagtas. Je wilt natuurlijk geen lelijke krassen op jouw board! Een draagtas kost ongeveer 25 euro.

Bekijk het hele antwoord

Onderhoud

Hoverboard laten repareren of een nieuwe kopen?

Als je hoverboard reparatie moet ondergaan, dan is dit vaak een grote kostenpost. Niet alleen moet de hoverboard hoogstwaarschijnlijk open gemaakt worden, maar moeten er mogelijk ook nog nieuwe onderdelen besteld worden.

Bekijk het hele antwoord

Veiligheid

Hoe veilig is een hoverboard?

Uit Duits onderzoek blijkt dat maar liefst 83 procent van de hoverboards niet veilig genoeg is. Van de 18 gecontroleerde merken door de Duitse overheid, zijn er slechts 3 goedgekeurd. Alleen deze exemplaren zijn door Duitsland veilig genoeg bevonden om aan te schaffen en te gebruiken. Opmerkelijk is dat in Nederland soepeler wordt omgegaan met de veiligheid van hoverboards. Dit heeft alles te maken met het feit dat er in Nederland nog geen concrete wetgeving voor is.

Bekijk het hele antwoord

Hoverboard veilig of onveilig?

Van origine komt de hoverboard uit China. Maar er worden tegenwoordig zoveel verschillende hoverboards geproduceerd in China, dat de oorsprong lastig te vinden is. Een zekere David Pierce voor The Wire schrijft dat het bedrijf genaamd “Chic Robotics” als eerste met de hoverboard op de proppen kwam, terwijl de Amerikaanse The Guardian schrijft dat Shane Chen de hoverboard ontwierp aan de westkust van Amerika. Nogal verschillende verhalen dus. Een ding is zeker: hoverboards worden en massaal door wel duizend verschillende (kleine en grote) Chinese fabrieken gemaakt en dit neemt een aantal risico’s met zich mee.

Bekijk het hele antwoord

Hoe maak ik veilig gebruik van een hoverboard?

Voorheen reden veel mensen op rollerskates of skeelers. De meeste mensen droegen daarbij beschermende accessoires. Je kunt bijvoorbeeld denken aan knie- en elleboogbeschermers, maar ook een helm zorgt voor de nodige veiligheid. Wil je botbreuken of een gat in je hoofd zoveel mogelijk voorkomen? Koop dan beschermers online of ga langs bij een winkel in jouw buurt die deze beschermers ook verkopen.

Bekijk het hele antwoord

Hoe voorkom je diefstal van je hoverboard?

Het is verstandig om je hoverboard niet in de schuur of garage op te bergen. Laat sowieso geen enkel exemplaar in de tuin liggen. Je kunt beter je hoverboard meenemen naar je slaapkamer en bijvoorbeeld onder je bed opbergen. Studeer je en woon je op kamers? Zorg dan dat er een slot op je deur zit. Als je weggaat zonder je hoverboard mee te nemen, draai je de deur altijd achter je op slot!

Bekijk het hele antwoord

Kan je een boete krijgen op een hoverboard?

Rij je ondanks dat dit niet is toegestaan met een hoverboard op de openbare weg en word je aangehouden, dan kunnen de politie agenten je een waarschuwing geven. Ze kunnen echter ook strenger optreden en je een boete geven. Een zogenaamde ‘hoverboard boete’ kan oplopen tot 180 euro per keer. Je moet voor jezelf bepalen of je dit het waard vindt om op de openbare weg te rijden en dit te riskeren.

Bekijk het hele antwoord

Hoverboard gestolen – Wat nu?

Als een hoverboard op de openbare weg wordt gestolen, dan valt dit niet onder de dekking van een inboedelverzekering, mits je een eventuele buitenhuisdekking hebt meeverzekerd op de inboedelverzekering. Met een hoverboard mag je niet op de openbare weg rijden, dus wordt er door een verzekeraar veelal geen dekking verleend.

Bekijk het hele antwoord

Hoe voorkom je brand bij een hoverboard?

Zorg dat je tijdig de stekker uit het stopcontact haalt wanneer je hoverboard is opgeladen. Bovendien doe je er altijd goed aan reviews te lezen op internet als je een nieuw exemplaar wilt gaan kopen. Niet elk merk is kwalitatief even sterk.

Bekijk het hele antwoord

Is een helm dragen verplicht op een hoverboard?

Als je met de auto op vakantie gaat, kun je jouw hoverboard natuurlijk gewoon meenemen in de auto. Ter bescherming van hoverboards kun je deze het beste vervoeren in een hoverboard draagtas. Je wilt natuurlijk geen lelijke krassen op jouw board! Een draagtas kost ongeveer 25 euro.

Bekijk het hele antwoord

Is een hoverboard veilig voor kinderen?

Een hoverboard kan een maximale snelheid van 20 kilometer per uur behalen. Er wordt daarom wel eens gesteld dat het rijden op een hoverboard veilig is vanaf een leeftijd of 16. Dit is echter niet bij de wet vastgelegd. Iemand van 12 jaar mag ook op een hoverboard rijden en omdat een hoverboard geen hoge snelheden kan maken kun je stellen dat het veilig en geschikt is voor iedere leeftijd. Of je je als ouder goed bij voelt, kun je alleen zelf beantwoorden. De meeste fabrikanten stellen vast dat het rijden op hoverboards geschikt is vanaf 12 jaar.

Bekijk het hele antwoord