Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om de diefstal van je hoverboard. Dit voertuig is populair onder jonge mensen en daarom gevoelig voor diefstal. Je kunt zelf de nodige maatregelen treffen om diefstal van je hoverboard te voorkomen. Wat kun je zoal doen om ervoor te zorgen dat je hoverboard niet in verkeerde handen terechtkomt?

Bewaar je hoverboard op een veilige plek
Het is verstandig om je hoverboard niet in de schuur of garage op te bergen. Laat sowieso geen enkel exemplaar in de tuin liggen. Je kunt beter je hoverboard meenemen naar je slaapkamer en bijvoorbeeld onder je bed opbergen. Studeer je en woon je op kamers? Zorg dan dat er een slot op je deur zit. Als je weggaat zonder je hoverboard mee te nemen, draai je de deur altijd achter je op slot!

Informeer bij je verzekeraar voor verzekeringsmogelijkheden
Een hoverboard kun je veelal niet apart verzekeren. Hoewel er ontwikkelingen zijn om een hoverboard apart te verzekeren, is dit momenteel nog niet het geval. Wel kun je bijvoorbeeld de hoverboard aantekenen op de inboedelverzekering onder de rubriek kostbaarheden. Vaak moet je hiervoor een aankoopnota kunnen overleggen. Vraag ook hoe het zit met het gebruik van je hoverboard buitenshuis. Eventueel kun je een buitenhuisdekking afsluiten op je polis. Daarmee krijg je een diefstal van je hoverboard vergoed, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Leen je hoverboard niet zomaar uit
Leen je hoverboard niet aan de eerste beste persoon uit. Natuurlijk mag een goede vriend of vriendin weleens van je hoverboard gebruikmaken, maar zorg dat je er altijd bij bent. Geef je hoverboard nooit zomaar aan een onbekend persoon mee. Voor je het weet is je hoverboard gestolen en kom je hem wellicht ergens tegen op Marktplaats.

Kort samengevat: bewaar je hoverboard op een veilige plaats, informeer naar de verzekeringsmogelijkheden en leen je hoverboard nooit zomaar uit!