Als je een hoverboard koopt, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je erop gaat rijden. Nu je een exemplaar eindelijk in huis hebt, wil je deze niet onaangeraakt laten staan. Hoe kun je nu optimaal gebruikmaken van je hoverboard? In deze blog kun je er alles over lezen.

Voorzorgsmaatregelen
Voordat je een hoverboard gaat gebruiken, is het natuurlijk verstandig dat deze volledig is opgeladen. Is je hoverboard volledig opgeladen? Dan kun je hem voor je voeten neerzetten en aandoen. Is je hoverboard voorzien van een beginnersmodus? Maak er dan handig gebruik van.

De voor- en achterkant van je hoverboard
Veel mensen vragen zich af wat nu de voor- en achterkant is van het hoverboard. Deze verwarring ontstaat een beetje over de verlichting van een hoverboard. De LED-verlichting in een hoverboard heeft eigenlijk geen functie. Het maakt dus in principe niet uit hoe je de hoverboard gebruikt, als je het maar veilig en beheerst doet.

Veilig gebruikmaken van je hoverboard
Veilig gebruikmaken van je hoverboard doe je door je voeten zo dicht mogelijk bij het wiel te plaatsen. Hoe minder wijd je je benen uit elkaar zet, hoe lastiger het wordt om te rijden met een hoverboard. Hoewel je in eerste instantie misschien een beetje gespannen bent bij het opstappen, is het belangrijk om niet teveel na te denken. Probeer te ontspannen en naar voren te kijken.

Op pad met je hoverboard
Wil je een korte of lange rit maken met je hoverboard? Je gewicht speelt een belangrijke rol bij het sturen en de weg vinden. Je hoeft hiervoor niet je gehele gewicht te gebruiken. Een klein beetje voor- of naar de zijkant leunen, is vaak al voldoende voor een comfortabele rit met je hoverboard.

Heb je deze basisbegrippen onder de knie? Dan kun je wellicht wat extra oefeningen doen om nog behendiger te worden in het rijden met een hoverboard. Houd uiteraard altijd je eigen veiligheid voor ogen!