Het bezitten van een hoverboard is legaal. Het rijden met een hoverboard op de openbare weg is illegaal. Voor veel mensen is dit onderscheid niet helemaal duidelijk, maar je mag dus gewoon een hoverboard kopen en je mag hier ook mee rijden, zolang je dit maar doet op jouw eigen terrein. Het is vooralsnog niet toegestaan om op de openbare weg te rijden met een hoverboard. Hiervoor kun je een boete oplopen.

Hoverboard boete
Rij je ondanks dat dit niet is toegestaan met een hoverboard op de openbare weg en word je aangehouden, dan kunnen de politie agenten je een waarschuwing geven. Ze kunnen echter ook strenger optreden en je een boete geven. Een zogenaamde ‘hoverboard boete’ kan oplopen tot 180 euro per keer. Je moet voor jezelf bepalen of je dit het waard vindt om op de openbare weg te rijden en dit te riskeren.

In vergelijking tot het risico dat je loopt voor het niet verzekerd zijn met je hoverboard, is de boete die je kunt krijgen nog niet zo hoog. Het is namelijk zo dat als je schade toebrengt aan iemand of aan de spullen van iemand anders, dit niet is gedekt. Met een hoverboard ben je namelijk niet verzekerd. Dit betekent dat je aangebrachte schade zelf moet betalen en dit kan oplopen tot hoge bedragen. Weet dit dus voordat je de weg op gaat.