Zijn ongelukken met of door een hoverboard verzekerd? Het is een vraag waar veel mensen tegenaan lopen. Logisch natuurlijk, want een hoverboard is vandaag de dag een populair vervoersmiddel. Mocht je met een hoverboard schade veroorzaken, dan wil je natuurlijk weten wat je rechten en plichten zijn. Hoe zit dat precies? Hoe kijkt een verzekeraar naar een ongeval die jij veroorzaakt met je hoverboard?

Een onverzekerd motorrijtuig

Een hoverboard lijkt natuurlijk veel op skateboard, maar een belangrijk verschil is natuurlijk de motor die erin zit. Hoewel een hoverboard daarmee eigenlijk een motorrijtuig is, wordt dat door een verzekeraar niet altijd zo gezien. Dit komt omdat je met een hoverboard niet op de openbare weg mag rijden. Dat is tegelijkertijd ook de reden dat je geen aparte verzekering kunt afsluiten voor een hoverboard.

Uitzonderingen op de regel

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Hoewel een hoverboard veelal niet onder de dekking van de (wettelijke) aansprakelijkheidsverzekering valt, maken veel verzekeraars onderscheid. Dit heeft te maken met het feit dat een hoverboard wordt gezien als kinderspeelgoed. De meeste verzekeraars stellen echter wel eigen aan de maximum snelheid. Vaak mag deze niet meer bedragen dan 16 kilometer per uur.

Geen dekking voor brand en diefstal

Hoewel een hoverboard een kostbare investering is, kun je een hoverboard niet verzekeren tegen brand en diefstal. Bovendien valt een hoverboard ook niet onder je inboedelverzekering. Datzelfde geldt ook voor een brand in bijvoorbeeld de accu. Het zijn allemaal zaken die je niet kunt claimen op de verzekering. Het enige waarin een verzekeraar uitkeert, is het geval wanneer jij met je hoverboard schade veroorzaakt op privéterrein bij andere personen.

Welk risico neem je?

Welk risico ben je bereid te nemen bij de aanschaf van een hoverboard? Denk goed na over eventuele financiële consequenties. Een ongeluk zit in een klein hoekje, nietwaar? Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met je verzekeraar om na te vragen hoe dat bij jouw verzekering geregeld is.

Is een verzekering voor een elektrische step wel mogelijk?

Een verzekering voor een elektrische step is in sommige gevallen wel mogelijk. Er zijn op dit moment slechts een paar verzekeraars die een elektrische step willen verzekeren. Je kunt je elektrische step verzekering vergelijken via het internet. Je kunt zelfs een speed pedelec verzekeren.