Hoverboards zijn ongekend populair. Niet voor niets dat hoverboards daarom geliefd zijn bij inbrekers. Hoewel je voor een hoverboard geen aparte verzekering kunt afsluiten, is een hoverboard wel verzekerd tegen diefstal. Hiervoor gelden echter wel bepaalde voorwaarden. Hoe handel je als je hoverboard gestolen is?

Diefstal op eigen terrein of de openbare weg?
Als een hoverboard op de openbare weg wordt gestolen, dan valt dit niet onder de dekking van een inboedelverzekering, mits je een eventuele buitenhuisdekking hebt meeverzekerd op de inboedelverzekering. Met een hoverboard mag je niet op de openbare weg rijden, dus wordt er door een verzekeraar veelal geen dekking verleend.

De situatie verandert als een hoverboard wordt gestolen op eigen terrein. De meeste verzekeraars zullen tot uitkering overgaan als een hoverboard bijvoorbeeld uit huis of een schuur gestolen wordt. Wel is het van belang dat er braaksporen aanwezig zijn. Dit is natuurlijk alleen het geval als de deur van je huis of schuur niet op slot is. Vaak heb je ook recht op een uitkering als een hoverboard uit de auto gestolen wordt.

Doe aangifte bij de politie
Bij diefstal is het altijd belangrijk om aangifte te doen bij de politie, ongeacht waar, hoe en wanneer je hoverboard gestolen is. Als je een aangifte kunt overhandigen aan een verzekeraar heb je veel meer kans op een eventuele schadevergoeding. Tegenwoordig kun je eenvoudig online aangifte doen van diefstal van je hoverboard.

Wat lever je aan bij je verzekeraar?
Als je schade meldt bij je verzekeraar is het van belang om een schadeformulier in te vullen. Deze lever je in, net als het aangifterapport van de politie. Beschik je over een eventuele aankoopbon van je hoverboard of een kopie daarvan, dan zal een verzekeraar daar veelal om vragen. Houd bij een uitkering door je verzekeraar altijd rekening met een eventueel eigen risico dat op een schade-uitkering wordt ingehouden.