Veel mensen vragen zich af of een hoverboard legaal is. Het korte antwoord daarop is; Ja, een hoverboard is legaal. Echter, is het niet legaal om met een hoverboard op de openbare weg te rijden. Hieronder verstaat men de wegen waar auto’s op rijden, fietspaden en voetpaden. Dit betekent dat je wel een hoverboard mag bezitten, maar dat je er alleen op mag rijden op jouw eigen terrein, dus in huis en in de tuin.

Hoverboard legaal
Nu weet je dat een hoverboard legaal is. Dit geldt zowel voor Nederland als voor Belgiƫ. Rij je met een hoverboard op de openbare weg, dan is dit illegaal. Dit is namelijk verboden in Nederland en Belgiƫ. Ondanks dat dit officieel niet is toegestaan, zie je wel veel hoverboards op de weg, op scholen en op speelpleinen. In werkelijkheid worden er niet veel boetes uitgedeeld en rijden mensen wel op hoverboards. Op de weg zie je ze gelukkig meestal niet, omdat ze langzamer rijden dan andere voertuigen, zou dit gevaarlijk kunnen zijn.

Ontvang je wel een boete omdat je met je hoverboard op de openbare weg bent gaan rijden. Dan zal dit je zo’n 180 euro kosten.