Op Marktplaats vind je gemakkelijk hoverboards. Dit zijn doorgaans gebruikte hoverboards, maar een enkele keer vind je een hoverboard nieuw in de verpakking. De duurste hoverboard voor € 799,- die op dit moment wordt aangeboden, is van het merk Trotteronewheel. Trotteronewheel adverteert als bedrijf op Marktplaats.
Adverteerder of particulier?
Tegenwoordig is het lastig om onderscheid te maken tussen adverteerders en particuliere verkopers op Marktplaats, zeker omdat bedrijven zoveel advertenties plaatsen die stiekem lijken op een tweedehands aanbieding. Zo denk je dus een goed koopje te hebben, maar koop je dus eigenlijk een hoverboard voor de comoplete prijs. Kijk dus goed naar de prijs, want een tweedehands (on)gebruikte hoverboard is gewoon veel en veel goedkoper. Zo zijn hoverboards van € 400,- tot € 600.- al snel € 250,-. Hierbij zitten gemakkelijk hoverboards bij die net uit de doos komen en na 1 of 2 keer gebruik worden afgedaan.

Kleine voorzorgsmaatregel: als je een hoverboard via Marktplaats koopt, vraag dan aan de verkoper of hij de garantiepapieren nog heeft. Ook handig om te weten is hoelang hij is gebruikt en of er beschadigingen op zitten. Er zitten heel wat eerlijke mensen op Marktplaats die gewoon kwaliteit bieden en graag hun spullen willen doorverkopen, maar pas op voor dingen die te mooi zijn om waar te zijn.

Bluetooth
Op Marktplaats wordt er ook een hoverboard aangeboden met bluetooth. Deze gadget voegt wel een of meerdere tientjes toe aan de marktwaarde van de hoverboard en dit is ook op Marktplaats te merken. Een hoverboard met Bluetooth heeft een goede verbinding nodig met je telefoon, vraag jezelf dus af of dit altijd mogelijk is op de plekken waar je de hoverboard gaat rijden.

Extra’s op je hoverboard
Voor de prijs van ongeveer € 250,- kun je dus een nieuw hoverboard krijgen, mits je even goed zoekt. Op Marktplaats moet je even de eerste twee pagina’s van hoverboards skippen, omdat hier altijd de advertenties van bedrijven staan. Omdat de verkoper vaak snel van zijn hoverboard af wil, biedt hij/zij soms extra’s die normaal vrij duur zijn (denk bijvoorbeeld aan Bluetooth): beschermhoezen die ervoor zorgen dat er geen krassen opkomen, een accu en soms een gratis levering van PostNL (ligt toch al snel tussen de € 6,95 – € 14,-). Ook een opbergtas is erg praktisch en wordt soms aangeboden.

Kortom, doe er je voordeel mee!