Je hebt vast wel een keer op het nieuw of op youtube gezien dat er een hoverboard ontploft. Dat is natuurlijk niet iets wat je zelf wilt mee maken, maar wat kun je er aan doen? Gelukkig komt het zelden voor dat er een hoverboard ontploft, alleen als het wel gebeurd dan hoor je dit direct op het nieuws. We zijn immers gek op sensatie. Hieronder lees je wat je kunt doen om te voorkomen dat jouw hoverboard ontploft.

Tips om te voorkomen dat een hoverboard ontploft

We kunnen het uiteraard niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar als je onderstaande tips opvolgt, dan is de kans heel klein dat jouw hoverboard ontploft.

  1. Koop een hoverboard van een bekend en betrouwbaar merk. Dit geldt ook voor de onderdelen van het bord. De hoverboards die zijn ontploft zijn van onbekende en veelal goedkope merken uit China en andere Aziatische landen.
  2. Laad je batterij overdag op en niet ’s nachts. Hiermee voorkom je dat je een batterij in plaats van 2 of 3 uur, een hele nacht oplaadt of zelf langer als je vergeet dat hij in de lader zit.
  3. Rij met jouw hoverboard niet door water, want dit kan kortsluiting veroorzaken. Een beetje water zoals regen kan geen kwaad, maar zoek het niet bewust op.

Als je jouw hoverboard gebruikt op de manier waarvoor de borden gemaakt zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken dat jouw bord ontploft.