Als je op een hoverboard rijdt, dan rij je gemiddeld tussen de 6 en 20 kilometer per uur. Dat dit nogal ver uit elkaar ligt, heeft te maken met verschillende factoren. De hoverboard snelheid hangt onder andere af van het type en merk hoverboard, maar er spelen nog meer factoren mee.

Hoverboard snelheid
Welke snelheid je kunt maken op een hoverboard hangt af van:

  • Het type en merk hoverboard;¬†ieder merk en type hoverboard kan een andere snelheid behalen. Let hier dus op voordat je een hoverboard koopt. Sommige boarden behalen een snelheid van maximaal 10 kilometer per uur en andere boarden tot wel 20 kilometer per uur.
  • Jouw gewicht; hoverboards kunnen gemiddeld een gewicht aan tot 100 a 120 kilo. Weeg je minder, dan komt er minder druk op het bord te staan waardoor je een hogere snelheid kunt behalen. Het gewicht is de grootste factor als het gaat om de snelheid die je kunt bereiken. Ook dit wordt aangegeven bij de specificaties van het board. Ben je iets zwaarder, hou hier dan ook zeker rekening mee voordat je er eentje aanschaft.
  • De wind; je kunt je voorstellen dat als er een harde wind staat en je voor de wind gaat, dat je dan een hogere snelheid behaald dan als je tegenwind hebt. Dit fenomeen kennen we natuurlijk wel van het fietsen en geldt ook hier bij het hoverboarden.
  • Ondergrond; ook de ondergrond speelt een rol in de snelheid die je maakt op een hoverboard. Rij je op een nieuwe en rechte asfalt weg, dan kun je een hogere snelheid maken, dan als je op een onverharde weg rijdt.
  • Helling;¬†logischerwijs geldt de helling ook als factor. Ga je een heuveltje op dan zul je niet zo’n snelheid maken dan dat je rechtuit of zelfs daalt.