Een nieuwe hoverboard kopen, is veelal erg prijzig. Het kan winstgevend zijn om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Het bespaart je flink wat euro’s, terwijl je net zoveel plezier beleeft als aan een nieuwe aankoop. Wel is het belangrijk goed op te letten wat je precies koopt. Om je daarbij te helpen, krijg je van ons een aantal handige tips als je een tweedehands hoverboard besluit te kopen.

Wat is je budget?
Natuurlijk wil je bij de aanschaf van een tweedehands exemplaar niet alsnog teveel geld uitgeven. Daarom is het belangrijk vooraf een budget af te spreken met jezelf. Waar een nieuw hoverboard al snel tussen de 300 en 500 euro kost, kun je een tweedehands exemplaar aanschaffen voor een bedrag tussen de 100 en 200 euro. Dit scheelt je toch weer de nodige euro’s.

Waarom je kiest voor een tweedehands hoverboard
Je maakt de keuze voor een tweedehands hoverboard niet alleen vanwege het besparen op de aanschafwaarde. Je profiteert namelijk ook van een ruim aanbod hoverboards. Voor veel (jonge) mensen is het nieuwtje er al snel af, waardoor ze besluiten om de hoverboard weg te doen. Jij kunt daar optimaal van profiteren. Bovendien doen veel mensen een hoverboard weg, vanwege het feit dat je dit voertuig zonder stuur niet kunt verzekeren. In geval van schade keert een verzekeraar dus niet uit.

Hoe is de technische staat?
De technische staat van een hoverboard is een belangrijk aandachtspunt als je besluit om een tweedehands exemplaar te kopen. Als er geen zichtbare schade is, kun je zomaar een kat in de zak hebben gekocht. De accu kan bijvoorbeeld ook beschadigd zijn. Wil je een kwalitatief tweedehands exemplaar aanschaffen? Koop dan een hoverboard van een betrouwbare partij, bijvoorbeeld vrienden of familie. Via Marktplaats.nl kan natuurlijk ook, maar dan loop je wel meer risico op een kapot of beschadigd exemplaar.

Ga dus zorgvuldig te werk als je besluit om een tweedehands hoverboard online aan te schaffen!