Als ouder vraag je je wellicht af of een hoverboard geschikt en veilig is voor kinderen. Hoverboards zien er – net als een skatebord – uit als leuk speelgoed. Maar omdat een hoverboard aangedreven wordt door een elektromotor vragen ouders zich toch af of het wel zo veilig is.

Hoverboard vergelijken ┬╗

Een hoverboard kan een maximale snelheid van 20 kilometer per uur behalen. Er wordt daarom wel eens gesteld dat het rijden op een hoverboard veilig is vanaf een leeftijd of 16. Dit is echter niet bij de wet vastgelegd. Iemand van 12 jaar mag ook op een hoverboard rijden en omdat een hoverboard geen hoge snelheden kan maken kun je stellen dat het veilig en geschikt is voor iedere leeftijd. Of je je als ouder goed bij voelt, kun je alleen zelf beantwoorden. De meeste fabrikanten stellen vast dat het rijden op hoverboards geschikt is vanaf 12 jaar.

Een officieel vastgestelde minimale leeftijd is er niet. Net als het dragen van een helm of andere lichaamsbescherming is er niets vastgelegd door de wet.  Het is dus met name een gevoelskwestie.