Rijden op een hoverboard is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook belangrijk dat je dit op een veilige manier doet. Er gaan veel verhalen rond dat hoverboards in de brand vliegen en dit is helaas waar. Vaak heeft dit te maken omdat de desbetreffende hoverboards van goedkope kwaliteit zijn. Het is veelal beter om wat tientjes meer te betalen aan een veilig exemplaar. Hoe kun je nog meer veilig gebruikmaken van je hoverboard?

hoverboard-veilig

Maak gebruik van beschermers
Voorheen reden veel mensen op rollerskates of skeelers. De meeste mensen droegen daarbij beschermende accessoires. Je kunt bijvoorbeeld denken aan knie- en elleboogbeschermers, maar ook een helm zorgt voor de nodige veiligheid. Wil je botbreuken of een gat in je hoofd zoveel mogelijk voorkomen? Koop dan beschermers online of ga langs bij een winkel in jouw buurt die deze beschermers ook verkopen.

Ga er niet mee de openbare weg op
Het is in Nederland verboden om met een hoverboard de openbare weg op te gaan. Het kan zorgen voor veel gevaarlijke situaties en mocht er iets gebeuren, dan is het goed om je te realiseren dat je hiervoor niet verzekerd bent. Je wordt ongetwijfeld aansprakelijk gesteld als je met een hoverboard een ongeval veroorzaakt. De kosten die dat met zich meebrengen, kunnen flink hoog uitvallen en dit kun je maar beter voorkomen. Gebruik daarom je hoverboard alleen op eigen terrein en voorkom hoge boetes.

Koop je hoverboard bij een betrouwbare (web)winkel
Wil je je geen zorgen maken over de kwaliteit van je hoverboard? Koop deze dan bij een Europese winkel. Niet alle exemplaren uit bijvoorbeeld een land als China zijn veilig. Dit gaat natuurlijk ten koste van je eigen veiligheid en dit wil je natuurlijk graag voorkomen. Een ontploffende of brandbare hoverboard wordt een stuk kleiner als je er eentje aanschaft die voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen.