Bij bijna alles wat je koopt, moet je een keuze maken tussen verschillende soorten en modellen. Dit geldt ook voor de hoverboard. Er zijn verschillende soorten hoverboards te koop. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. De meest bekende is waarschijnlijk de “Segway”. Segway is de fabrikant van de minisegway.

Naast verschillende soorten en modellen, zijn er ook meerdere fabrikanten van hoverboards. Goed voor de concurrentie en daardoor vaak ook goed voor de prijs van een hoverboard. Hoe meer concurrenten er zijn, hoe meer ieder zijn best moet doen om zijn hoverboard te verkopen. Dit doe je natuurlijk met verschillen in kwaliteit, maar ook met de prijs.

Op de markt zijn verschillende soorten personal transporters te koop, bijvoorbeeld:

  • Airwheel en monowheel. Deze hebben in tegenstelling tot een hoverboard, maar één wiel. Je voeten plaats je aan beide kanten naast het wiel.
  • Airboard, oxboard, smart balance wheel en segboard. Dit is een hoverboard en hebben dus twee wielen, waarbij je tussen de wielen staat.
  • E-scooter, deze heeft in tegenstelling tot een hoverboard een stuur en lijkt meer op een scooter dan op een ouderwets skateboard.

Wat is jouw favoriet?