Off road hoverboards in het kort

Dat het hoverboard een bijzonder vervoersmiddel is moge duidelijk zijn, maar inmiddels is het ook een veelzijdig product. Met het off road hoverboard immers is geen enkele ondergrond een probleem meer. Maar hoelang gaat de batterij mee? Wat maakt deze off road variant wél geschikt voor diverse ondergronden? Tijd voor een nadere kennismaking.

Vele off road mogelijkheden

Waar het originele hoverboard alleen te gebruiken is op een vlakke ondergrond, daar zijn de mogelijkheden met de off road variant oneindig. Met het krachtige off road hoverboard is het, in tegenstelling mogelijk om op meerdere ondergronden te rijden. Naast asfalt is een off road hoverboard ook geschikt voor zandpaden, onverharde wegen of gras ook geen belemmering. Dit komt vanwege zijn wielen van minimaal 8,5 inch en de banden met meer profiel.

Off road hoverboards snelheid

Een ander pluspunt is de snelheid van een off road model. Dankzij twee elektromotoren, die 700 watt aan kracht leveren, kan er een snelheid tot vijftien kilometer per uur worden gehaald. Ook zijn hoogteverschillen zoals heuvels geen enkel probleem. De actieradius hangt af van het gewicht van de bestuurder, maar ook van de ondergrond. Het hoverboard is uitgerust met een moederbordsysteem van Taotao, dit is het beste kwaliteit moederbordsysteem op de markt. Het moederbordsysteem is de computer van het hoverboard en regelt dat alles goed wordt aangestuurd.

Eenvoudig bestuurbaar

Naast snel en veelzijdig qua mogelijkheden is de off road versie eenvoudig bestuurbaar. De wielen zitten middels een plateau aan elkaar, welke gebruikt wordt als besturingssysteem. Door met je voeten naar links of rechts te bewegen kan je bepalen welke richting je opgaat. Naar voren leunen is de manier waarop je met het hoverboard, dat ook wel oxboard, balance wheel of airboard wordt genoemd, naar voren of achter gaat.

Off road hoverboard populair

Sinds enkele jaren is het hoverboard een populair vervoersmiddel. Niet alleen voor jongeren, want ook in het bedrijfsleven wordt het veelvuldig gebruikt om snel een korte afstand af te leggen. Denk maar eens als je meerdere keren per dag aan de andere kant van de fabriek of het bedrijf moet zijn.

Naast snel zijn de borden ook veilig, heb je geen rijbewijs nodig en is een helm ook geen vereiste.

Voordelen van een off road hoverboard

Het belangrijkste voordeel van het off road hoverboard is het feit dat verschillende ondergronden geen probleem zijn. Tevens is een hoverboard milieuvriendelijk, want het stoot geen gassen uit. De elektromotor kun je simpelweg weer opladen als hij leeg is en daardoor zijn de borden ook erg vriendelijk in gebruik.

Bekijk alle off road hoverboards