Onewheel kopen

Een Onewheel is een elektronisch vervoersmiddel wat je kunt vergelijken met een elektronisch skateboard maar dan met één wiel. Dit wiel zit in het midden van het bord, waardoor er bij het besturen van de Onewheel een beroep wordt gedaan op je balans. Hierdoor wordt de Onewheel vaak vergeleken met hoverboards, waarbij de besturing ook gedaan wordt vanuit je balans. Er zijn momenteel twee Onewheel uitvoeringen. De Onewheel Pint en de Onewheel XR.

onewheel xr kopen

Onewheel XR

De Onewheel XR voor jouw tofste ritten ooit! Ook ideaal voor off road ritjes, mede door zijn grote luchtband.

Meer info
onewheel pint kopen

Onewheel Pint

Alledaagse avontuurtjes met de compacte Onewheel Pint. Ideaal om overal mee naartoe te nemen.

Meer info

Even getwijfeld over de Onewheel XR en de Onewheel Pint. Beide fantastische apparaten, maar uiteindelijk toch voor de Onewheel XR gegaan vanwege zijn bereik en snelheid.

Michael

Op Hoverboardwijzer.nl zag ik voor het eerst een Onewheel. Wat een tof apparaat! Ik heb er erg veel plezier van!

Mark

Lekker cruisen door de stad met mijn Onewheel. Een combi van snowboarden en skateboarden. Voor mij ideaal!

Anne

Wat is een Onewheel?

De Onewheel is een uniek, op zichzelf staand concept. Met een besturingssysteem dat tot in de details is uitgewerkt zul je het rijden op de Onewheel snel onder de knie krijgen. Het lijkt een lastig concept, maar na 5 minuten oefenen heb je het al aardig onder de knie. Daarnaast biedt de Onewheel je, in tegenstelling tot een hoverboard, ook de mogelijkheid om hem te gebruiken op verschillende ondergronden en niet alleen een vlakke verharde ondergrond. Een Onewheel is uitermate geschikt als alternatief vervoersmiddel voor mensen die van avontuur houden en plezier willen maken.

Onewheel kopen

Waar kun je een Onewheel kopen?

Een Onewheel kopen kan bij verschillende online aanbieders. In Nederland zijn er enkele winkels waar je een Onewheel kan kopen. Veelal worden ze voor hetzelfde tarief aangeboden. Er zijn ook enkele fysieke winkels waar de Onewheels aangeschaft kunnen worden. Het is wel leuk om een kijkje te nemen op officiële fabrikant van Onewheel en het verhaal te lezen over het ontstaan van de Onewheel.

Onewheel kopen

Onewheel in Nederland

De Onewheel is bezig aan een opmars in Nederland. Je ziet ze langzaamaan steeds vaker voorbij komen en het is een leuke, verfrissende manier om van A naar B te komen. Als je een Onewheel hebt aangeschaft sta je natuurlijk te trappelen om hem uit te proberen. Maar voordat je dit doet is het verstandig om je goed te verdiepen in de regelgeving.

Toen de Onewheel in 2019 net populair begon te worden, was er veel onduidelijkheid over wat er wel of niet mocht. Inmiddels geeft de website van de Rijksoverheid een hoop verduidelijking. Het is namelijk niet toegestaan om je Onewheel op de openbare weg te gebruiken, ook niet op de stoep. Dit heeft ermee te maken dat een Onewheel (en soortgelijke ‘bijzondere voertuigen’) geen stuur of zitplaats hebben en ze vallen daarmee niet onder een categorie voertuigen die goedgekeurd zijn om op de weg te gebruiken. Als je je Onewheel toch op de openbare weg gebruikt, riskeer je een boete van €260 euro. Ga je daarna nog een keer de fout in, kan je Onewheel in beslag genomen worden. Je doet er dus verstandig aan om je Onewheel vooral op eigen terrein te gebruiken.

Inmiddels is er in Nederland ook sprake van een grote Onewheel community. Je kunt lid worden van de Facebookgroep Onewheel Riders Nederland, waar vragen gesteld kunnen worden. Er worden ook Onewheel Grouprides georganiseerd waar je met andere Onewheel gebruikers bij elkaar komt om samen te rijden. Ook kun je via de app andere Onewheel gebruikers opzoeken en is er een scorebord waarop bijgehouden kan worden hoeveel kilometers mensen met hun Onewheel hebben afgelegd.

Veelgestelde vragen over de Onewheel in 2021

Je hebt inmiddels interesse in een Onewheel maar hebt nog wat vragen. Wij hebben een aantal van de meest gestelde vragen over een Onewheel voor je verzameld.

Wat is het bereik en de snelheid van de Onewheel?

Dit is afhankelijk van welk type je hebt. De snelheid van de Onewheel XR is 30km/h en kan tot 29 km rijden. De Onewheel Pint kan heeft een topsnelheid van 26 km/h en heeft een bereik van 10-13 km.

Waar kan ik rijden met een Onewheel?

In principe overal. Denk aan de normale weg, een strand, een bospad etc. Mede door de luchtband van de Onewheel kan je makkelijk off road rijden. Per land zijn de wetten verschillend qua gebruik in het verkeer.

Als ik nu een Onewheel bestel, wanneer is die dan binnen?

Wanneer je een Onewheel besteld bij de aangesloten webshop, is hij in principe binnen 1 werkdag bezorgd. Dus je kan eigenlijk de dag na het bestellen al rijden!

Wat zit er in de doos van een Onewheel pakket?

Wanneer je hem besteld bij onze partners wordt hij geleverd met een EU oplader, instructieboek en uiteraard de Onewheel zelf.

Onewheel XR

De Onewheel is er in verschillende variante. De Onewheel XR is een van de opties als het op Onewheels aankomt. Het rijden op de Onewheel XR wordt vergeleken met surfen of snowboarden. Alleen heb je geen water of sneeuw nodig en kun je dit gewoon het hele jaar doen. Daarnaast is de Onewheel XR voorzien van goede batterijen die jarenlang mee gaan en dankzij de grote luchtband is de Onewheel XR ook uitermate geschikt voor off-road avonturen. Het is dan misschien verboden om een Onewheel in het verkeer te gebruiken, maar off-road kan het leuke avonturen opleveren. Bij de Onewheel XR krijg je ook een instructieboekje en een oplader. Je kunt met de Onewheel XR tot 29km afleggen en de topsnelheid kan oplopen tot 30km/h.

Onewheel XR kopen

Onewheel Pint

De Onewheel Pint is uitermate geschikt voor je dagelijkse avonturen door het compactere model. De Onewheel Pint is speciaal ontworpen om snel en makkelijk mee te kunnen nemen, waar je ook naartoe gaat. Voor de beginners heeft de Onewheel Pint de SimpleStop functie. Dit zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier kunt remmen: je leunt achterover en de Onewheel Pint stopt meteen. Met de Onewheel Pint kun je zo’n 10 tot 13 kilometer afleggen en kun je een topsnelheid bereiken van 26km/h.

Onewheel Pint kopen