Oxboard oplader kopen?

Afhankelijk van het type Oxboard dat je hebt, heeft deze een bereik variërend van 8 tot 20 kilometer. Daarna zal de batterij ver leeg zijn en moet het Oxboard opgeladen worden. Dit kan natuurlijk het beste met de Oxboard oplader. Vanuit de fabrikant is er voor het Oxboard een oplader beschikbaar die geschikt is voor alle typen Oxboards en deze wordt vaak meegeleverd met je hoverboard. Het opladen van het Oxboard zal met de betreffende oplader ongeveer 3 tot 4 uur duren afhankelijk van het type Oxboard. De Oxboard oplader is voorzien van een automatische stopfunctie wanneer het Oxboard klaar is met opladen. Dit is iets wat je momenteel nog lang niet bij alle hoverboard opladers ziet, terwijl dit veel problemen kan voorkomen.

Bekijk de Oxboard oplader

Door HoverboardWijzer.nl is mijn interesse in een Oxboard onstaan voor mijn kinderen. Ze zijn er super blij mee!

Sanne

Sinds deze zomer ben ik de trotse eigenaar van een Oxboard. Al erg veel leuke momenten mee beleefd!

Ron

Mijn kleinkinderen wilden graag een Oxboard. Inmiddels eentje gevonden waar ze zeer blij mee zijn!

Frans

Oxboard oplader bestellen

De oplader voor het Oxboard is over het algemeen te koop bij alle verkooppunten waar ze ook Oxboards verkopen. Het Oxboard Pro en het Oxboard One-T worden doorgaans geleverd in combinatie met een Oxboard oplader. Als je een Oxboard oplader koopt, weet je zeker dat deze goedgekeurd is volgens de Nederlandse veiligheidseisen of voorzien is van een UL-certificering.

Oxboard oplader kopen

Wat voor een Oxboard opladers zijn er?

Als je op zoek bent naar een Oxboard oplader kun je snel klaar zijn, want er is maar één Oxboard oplader en hier wordt ook geen schrikbarende prijs voor gevraagd. Deze is dan ook meteen geschikt voor alle Oxboards. Het uitzoeken van een passende oplader en goede specificaties kan je dus bespaard blijven. Daarnaast zijn er op internet talloze websites die ook zogenaamde hoverboards opladers verkopen. Controleer hier altijd of de stekkers kloppen en aangesloten kunnen worden op jouw Oxboard. Kijk ook waar deze opladers vandaan komen en of ze voldoen aan de Nederlandse veiligheidseisen of voorzien zijn van een UL-certificering. Het beste is natuurlijk om te kiezen voor de originele Oxboard oplader zodat je zeker weet dat het goed zit en je eventuele problemen voorkomt.

Oxboard oplader kopen

Hoe laadt je je Oxboard op?

In principe is het opladen van het Oxboard heel simpel. De stekker wordt in het stopcontact gestoken en het andere uiteinde sluit je aan op de Oxboard. Tijdens het opladen brandt het lampje van de oplader rood en wanneer het Oxboard opgeladen is, zal het lampje groen gaan branden. Aan de hand van deze LED-lampjes kun je zien hoe ver je Oxboard opgeladen is. Laad je Oxboard nooit langer op dan nodig is. Op die manier voorkom je dat je Oxboard mogelijk warm wordt en hierdoor de accu mogelijk beschadigd. Als je gebruik maakt van de originele Oxboard oplader in combinatie met je Oxboard is de kans op problemen minimaal. Het is altijd verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen. Laad je Oxboard daarom nooit ’s nachts op, hoe verleidelijk dit ook is. Zorg ervoor dat je je hoverboard oplaadt in een grote ruimte, zorg dat je hem in de gaten kunt houden en houdt hem hierbij uit de buurt van brandbare stoffen zoals gordijnen.

Oxboard oplader kopen

Veelgestelde vragen over de Oxboard in 2021

Mogelijk heb je nog een aantal vragen over een Oxboard. Veelgestelde vragen hebben we hier bij elkaar gezet.

Is een Oxboard veilig?

Het apparaat zelf is veilig bevonden aan alle veiligheidseisen. Je hebt echter zelf in de hand hoe je hiermee om gaat. Middels uitgebreide testen worden de Oxboards getest voordat ze te koop zijn. Zo kan de consument er vanuit gaan dat het veilig is.

Is een Oxboard hoverboard legaal in Nederland?

Op openbare wegen is een Oxboard officieel niet toegestaan. Op prive terrein, denk aan thuis, op het erf, in de tuin etc, staat niets in de wet.

Heb ik een rijbewijs nodig voor een Oxboard hoverboard?

Nee, je mag ook zonder rijbewijs rondrijden op een Oxboard. Houd er wel rekening mee dat je het apparaat moet leren kennen voor je er echt goed mee om kunt gaan. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Bekijk alle veelgestelde vragen