Welke wielmaat heb ik nodig?

Op deze pagina lees je alles over de verschillende hoverboard wielmaten. De meeste bekende wielmaten bij hoverboards zijn de 6 inch, 6,5 inch, 8 inch en de 10 inch. De wielmaat keuze van een hoverboard is in Nederland niet super belangrijk, omdat de wegen in Nederland over het algemeen goed zijn. In het buitenland zijn de wegen soms onverhard of erg hobbelig en dan is de keuze van de wielmaat belangrijker. Hoe groter de wielmaat hoe beter je op onverharde wegen kunt rijden met je hoverboard. Twijfel jij over de keuze van de wielmaat van jouw hoverboard? Twijfel dan niet te lang, want alle hoverboard wielmaten op onze website zijn goed voor iedereen.

Grotere wielmaten stabieler

Hoverboards of oxboards met grotere wielmaten, zoals de 8 inch of de 10 inch zijn dus wat stabieler dan de hoverboards met kleinere wielmaten. Verder is er weinig verschil. Kom je uit Belgiƫ dan is het slim om een 8 of een 10 inch hoverboard te kopen, want in Belgiƫ zijn de wegen vaak net iets minder goed dan in Nederland.

Wat is de meest voorkomende wielmaat voor hoverboards en oxboards?

De meest voorkomende wielmaat voor oxboards en hoverboards is de 6,5 inch. Dit komt omdat een hoverboard met deze wielmaat over het algemeen het lekkerst rijdt. Bij de 10 inch sta je vaak erg hoog wat lastiger is om mee te rijden. Ga jij een hoverboard of oxboard kopen en twijfel je over de wielmaat? Dan adviseren wij de 6,5 inch.

Bekijk hier de verschillende hoverboard wielmaten